RTK
DiasporaTV
AL | EN | SR | BS | TR | RO
RTKLIVE.COM RTK TV
 
 
Bez dogovora na sastanku o izbornoj reformi
 
Bez dogovora na sastanku o izbornoj reformi
Sastanak organiziran na inicijativu Ise Mustafe, predsjednika Demokratskog saveza Kosova, s čelnicima političkih stranaka i ambasadorima Quinte na kome se razgovaralo o deblokadi izborne reforme, nije donio nikakve rezultate. Na sastanku se razgovaralo o nekoliko pitanja, poput izbornih jedinica, otvorenih ili zatvorenih lista, ali nije postignut nikakv sporazum.
 POSTAVLJENO 10:59 / 11.12.2012 
Povodom ovih pitanja, saglasili su se da u narednim danima održe još jedan sastanak. Lider PDK Hashim Thaçi je rekao da je njihov prijedlog šest izbornih zona i otvorene liste.

Thaçi je rekao da proces reformi izbornog sistema nikad nije bio blokiran.

Predsjednik LDK-a Isa Mustafa izjavio je da se i na ovom sastanku raspravljalo o izbornom listama, pragu i izbornim zonama. On je najavio da će za 10 dana biti održan još jedan sastanak svih lidera političkih stranaka na kome neće prisustvovati međunarodni predstavnici.

Mustafa nije iznio stav LDK povodom pitanja izbornih zona, liste i praga. On je izjavio da ne očekuje da će promjene izbornog sistema biti usvojene u Skupštini ove godine.

Dok je, Albin Kurti iz pokreta Samoopredjeljenje izjavio je da se ovaj političkog subjekt zalaže za jednu izbornu zonu, otvorene liste i izborni prag od 7 posto za koalicije, 5 posto za stranke i 2,5 posto za nezavisne kandidate.

Kurti je iznio i stav Samoopredjeljenja da u sastavu Centralne izborne komisije budu jednako zastupljeni sa po 50 posto i vladajuća pozicija i opozicija.
Share    

KOMENTO

Emri dhe mbiemri: E-Mail adresa:
 


Sabina Birdaini, nova potpredsjednica Prizrena?
 03:02 / 26.02.2015 
Nova Demokratska Stranka Emilije Redžepi u srijedu je postigla sporazum sa odborikom u Skupštini Opštine Prizren, Merdžanom Osmanijem, a o njegovom prelasku u toj stranci, potvrdila je za Radio Kosova 2, program na bosanskom jeziku, Red&...
 
Bajrami u Skupštini: RTK da proširi program za zajednice
 01:23 / 26.02.2015 
Bošnjački poslanik u Skupštini Kosova ispred koalicije Vakat, Ćerim Bajrami, na zasjedanju skupštine u četvrtak, zatražio je od javnog servisa, Radio Televizije Kosova, da što prije proširi svoje programe na jezicima nevećins...
 
Edin Alija, mladi filmski režiser
 01:11 / 25.02.2015 
Bošnjak Edin Alija iz Skorobišta kod Prizrena, mladi je filmski režiser, a kao student prve godine Akademije dramskih umjetnosti u Prištini, on već ima iskustva u filmskoj umjetnosti.
 
”To Sarajevo, with love”- Izložba kosovskog umjetnika u BiH
 12:53 / 25.02.2015 
I pored brojnih problema sa vizama i prevozom, u Sarajevu je u utorak uveče otvorena samostalna izložba Mehmeta Behlulija, kosovskog akademskog slikara i predavača. Izložba „To Sarajevo, with love“, upriličena je u sklop...
 
Jacobson posjetila Rečane
 06:25 / 20.02.2015 
Na poziv Rasima Demirija, ministra bez portfelja u Vladi Kosova, američka ambasadorka na Kosovu, Tracey Ann Jacobson, posjetila je u petak Rečane u Župi nadomak Prizrena, prenosi program na bosanskom jeziku Radio Kosova 2.
 
Idrizi: Bošnjaci nikada nisu imali manji uticaj
 02:22 / 17.02.2015 
Sadik Idrizi, poslanik Skupštine Kosova ispred koalicije Vakat u vrijeme proglašenja nezavisnosti, kaže da Bošnjaci nikada nisu bili u dilemi oko potpisivanja deklaracije o nezavisnosti, s obzirom da je većina tu ideju podržavala, veru...
 
Balić: Sa ovakvim ljudima na čelu, Kosovo ne može naprijed
 01:16 / 17.02.2015 
Položaj bošnjačke zajednice na sedmoj godišnjici od proglašenja nezavisnosti je napredovao, ali neki od ključnih zahtjeva koji su važni za opstanak, i bošnjačke i ostalih zajednica, nisu ispunjeni, navodi za Radio Kosovo 2 Nu...
 
Objavljena knjiga ”Ja, pisar knjige”rahmetli Alije Džogovića
 06:44 / 16.02.2015 
Na inicijativu prijatelja i suradnika, te pod pokroviteljstvom Ministarstva Dijaspore u Vladi Kosova, iz štampe je izašla nova knjiga izabrane poezije Akademika rahm. Alije Džogovića, pod nazivom ”Ja, pisar knjige”.
 
OSTALI NASLOVI
 
Finance Office
MARKETING
Miremengjesi Kosove
VIJESTI
 
Kliknite da bi Pogledali
Lajme
MOSTOVI
 
Kliknite da bi Pogledali
RTK LIVE Radio Kosova Live Radio Bluesky Live
  Diasporatv
MARKETING
RADIO KOSOVA
Familja Moderne

PROGRAM NA BOSANSKOM JEZIKU

KLIKNITE DA BI SLUĹ ALI
 
FACEBOOK - TWITTER
RTK nĂ« Facebook RTK nĂ« Twitter  
 
VRIJEME
   
Prishtinë
13-30 ºC
Gjilan
13-30 ºC
Prizren
14-31 ºC
Pejë
13-30 ºC
Mitrovicë
13-29 ºC
Ferizaj
12-29 ºC
Gjakovë
14-32 ºC
   
Zog    
 
Rtk