10:06

19.05.2019

10:06

19.05.2019

Saopštenje, RTK2

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović posetio je danas školu baleta u Gračanici čiji se broj polaznika svakodnevno uvećava i poklonio im baletske štapove i kostime.

Školu baleta, koja u Gračanici postoji već dve godine, pohađa oko 70 devojčica podeljenih sada već u tri grupe. Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović danas je prisustvovao njihovom času nakon čega im je u ime opštine Gračanica čestitao na istrajnosti i radu i uručio im baletske štapove i kostime.

„Drago mi je što sam danas posetio školu baleta u Gračanici i drago mi je što naša opština iz dana u dan ima sve više sadržaja. Danas smo uspeli da pomognemo baletskoj školi i poklonimo im baletske štapove i kostime. Ono što sam danas video je jedna lepa slika koju šaljemo iz naše opštine. Кako su me nastavnice informisale već ima tri grupe sa oko 70 devojčica koje pohađaju baletsku školu. Nadam se da ćemo u budućnosti imati sve više i više načina da pomognemo našoj deci tako da ćemo im na jedan dostojanstven način pomoći da postignu ono što žele u budućnosti“, kazao je Popović.

Male balerine iz opštine Gračanica obradovale su se poklonima. Iako su na balet krenule iz radoznalosti mnogima od njih danas je to postala velika ljubav. One pozivaju sve svoje drugarice da im se pridruže.

Škola baleta u Gračanici otvorena je pre oko dve godine u prostorijama Doma kulture u Gračanici na inicijativu Snežane Petrović. Školu su otvorili Aleksandar Ilić, baletski umetnik, koreograf i umetnički direktor BELEF-a i Lidija Pavlović, baletska umetnica i pedagog klasičnog baleta, u saradnji Instituta za umetničku igru iz Beograda sa Domom kulture u Gračanici.