15:18

25.06.2019

15:18

25.06.2019

Bojan Tomić, RTK2

U prisustvu velikog broja dece i meštana Novog Badovca danas je otvoren dečji park u ovom naselju.

Mališani iz Novog Badovca od sada imaju kutak u kom će više vremena provoditi u aktivnoj igri i druženju. Novo dečje igralište raspolaže toboganima, ljuljaškama i ostalim rekvizitima.

"Ovo je mnogo lepo igralište,i planiram da ovde dolazim non stop".

"Prelepo je ovde,igramo se, družimo i baš mi se dopada".

"Sve mi se sviđa,a najviše mi se dopadaju ljuljaške", istakli su mališani iz Badovca.

Nadležni iz Opštine Gračanica ističu da je uređenje dečjeg parka predstavljalo prioritet za stanovnike Novog Badovca.

"Nemačka organizacija Preda finansirala je deo sredstava za ovaj park, kupljeni su rekviziti za igralište, Opština Gračanica izdvojila sredstva za parterno uređenje povrišine 12 ari, a uspeli smo da ozelenimo površinu niskim i visokim rastinjem. Izgradili smo park u Badovcu jer je meštanima ovog naselja ovakav prostor trebao", rekao je direktor urbanizma u opštini Gračanica Dejan Jovanović.

"Nastavljamo da sređujemo našu opštinu. Zadovoljan sam kako smo sredili ovaj prostor u Novom Badovcu i meni je puno srce kada vidim da ima ovoliko dece, prema informacijama preko osamdesetoro dece ima u ovom mestu, koji će zahvaljujući parku koji smo izgradili imati gde da se igraju i da izađu sa svojim roditeljima", između ostalog istakao je predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.

Projekat je realizovala Opština Gračanica, u saradnji sa nemačkom organizacijom PREDA . Predstavnici ove opštine najavljuju uređenje još 7 dečjih igrališta u ostalim selima.