14:31

05.10.2019

14:31

05.10.2019

Milan Milićević, RTK2

U organizaciji Crvenog krsta “Gračanica”, u Lapljem Selu je održana “Trka za srećnije detinjstvo” na kojoj su učestvovali učenici od 1. do 8. razreda škola sa teritorije Centralnog Kosova.

Pod sloganom “Imamo cilj, dođite na start” održano je petnaesto, sada već i tradicionalno izdanje krosa „Trka za srećnije detinjstvo“ na kom je učestvovalo preko 300 dece od prvog do osmog razreda iz škola sa područja centralnog Kosova. Iz Crvenog krsta, koji je i organizator ove manifestacije izrazili su zadovoljstvo brojem mališana koji su se našli na stazi u Lapljem selu.

„Ovo je jedan od najlepših delova u njihovom životu. Najvažnije od svega toga je da se oni druže. Ovde su pozvane sve škole sa teritorije Opštine Prištine, tako da se oni ovde upoznaju, druže i nastavljaju da se druže i sprijateljuju se. Trka se održava svake godine i svake godine imamo veliki broj učesnika", istakao je Sveta Živić, sekretar Crvenog krsta „Gračanica".

Organizacija trke je ove godine pripala osnovnoj školi „Miladin Mitić“, a oni su se svojski potrudili da sve protekne u najboljem redu. Pa su tako program svojim nastupom otvorili najmlađi članova ansambla „Venac“.

„Ovde na terenu fudbalskog kluba „Polet“, održava se tradicionalna Trka za srećnije detinjstvo na kojoj učestvuju pored škole „Miladin Mitić“ iz Lapljeg Sela sa isturenim odeljenjima u Čaglavici i Preocu i Osnovna škola „Kralj Milutin“ iz Gračanice, škola „Sveti Sava“ iz Sušice kao i škola „Dimitrije Prica“ iz Brnjice", rekao je Ljubiša Karadžić, direktor Osnovne škole „Miladin Mitić“ iz Lapljeg Sela.

Gledajuću ukupan učinak, najviše medalja osvojila je osnovna škola „Kralj Milutin“ iz Gračanice.

„Prezadovoljan sam, svaka čast. To dokazuje da se deca bave sportom, da su deca van kompjutera, van kuće i van svih ovih modernih stvari", naglasio je Vladimir Milkić, direktor Osnovne škole „Kralj Milutin“.

„Ja sam Marinković Jelena iz Lapljeg Sela, imam 14 godina i osvojila sam prvo mesto", istakla je jedna od učesnica.

Pored zbirnih nagrada za najbolje tri plasirane škole pobednicima trka u svim kategorijama podeljene su i pojedinačne nagrade u vidu medalja.