22:20

27.06.2019

22:20

27.06.2019

RSE

Građani Banja Luke okupili su se u parku Mladen Stojanović kako bi na miran način iskazali svoje negodovanje kako ukupnim stanjem u društvu tako i zbog policijske represije koja se dešava u posljednje vrijeme prema građanima Banja Luke.

Organizatori mirnog protesta su opozicioni poslanici Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović tražili su da večerašnje okupljanje bude na Trgu Krajine, ali im to nije dozvoljeno.

Prema procjenama organizatora okupilo se oko tri hiljade građana.

Sa protesta nadležnim institucijama Republike Srpske Jelena Trivić uputila je zahtjev da dozvole proteste na Trgu Krajine u centru Banja Luka a rok za ispunjenje je 1. juli.

„Drugi zahtjev je da se zaustavi tortura i represija nad građanima Banja Luke i to odmah, a to ćemo testirati sutra okupljanjem u centru grada“, poručila je Trivić.

Draško Stanivuković najavio je da će sutra Jelena Trivić, Nebojša Vukanović i on otići u Park Petar Kočić u 12 sati i pozvao je građane da dođu i oni kako bi testirali da li je ispunjen drugi zahtjev.

"Ukoliko policija kazni bilo koga a onda organizujemo novi protest narednog četvrtka" poručio je Stanivuković

Od gradonačelnika Banja Luke je zatraženo da prestane ćutati i da se izjasni o svemu onome što se dešava u gradu na Vrbasu.