20:31

03.01.2018

20:31

03.01.2018

Beta

Američki predsednik Donald Tramp ismevao je svog severnokorejskog kolegu rekavši da ima "veće i snažnije" nuklearno dugme od Kim Džong Una.

"Lider Severne Koreje Kim Džong Un je rekao da je nuklearno dugme stalno u njegovoj kancelariji... Obavestite ga da i ja imam nuklearno dugme, ali je moje mnogo veće i snažnije od njegovog, a i funkcioniše", naveo je Tramp na Tviteru.

Kim je u novogodišnjoj poruci rekao da je Severna Koreja nuklearna zemlja upozoravajući da mu je "atomsko dugme" stalno na dohvat ruke.

Lider Severne Koreje je najavio i dijalog sa južnim susedom o mogućem učešću na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Pjongjangu.

SAD su u utorak odbacile mogućnost tih razgovora uz ocenu da to je "trik" Severne Koreje upozoravajući da Bela kuća neće nikada prihvatiti da ta zemlja poseduje nuklearno oružje.

Podsetimo, vlasti Pjongjanga ponovo su uspostavile kanal komunikacije sa južnim susedom, dan nakon što je Seul ponudio dijalog kao odgovor na poziv Kim Džong Una o poboljšanju odnosa između dve Koreje.