10:44

30.12.2017

10:44

30.12.2017

Maja Denić, RTK2

Nepoznati počinioci upali su u kuću Zlatibora Denića iz Ugljara izvršili premetačinu u potrazi za novcem, a pritom mu naneli teške telesne povrede. Zlatibor je trenutno u bolnici i njegovo zdravstveno stanje je za sada stabilno. Napad je prijavljen policiji, koja radi na rasvetljavanju slučaja.

Nepoznati počinioci napali su Zlatibora Denića u njegovoj kući u Ugljaru i tom prilikom mu naneli teške opekotine po nogama. Nakon izvršene premetačine u kući, od njega je tražen novac. Zlatibor je prevezen u bolnicu, gde su mu ustanovljene teške telesne povrede.

"Čovek je deprimiran, za sada odbija da jede i pije. Relativno opšte stanje je dobro, trebaće duže hospitalno lečenje. On je imao opekutinu drugog A, drugog B, a u predelu kolena i trećeg stepena. Opekotina zahvata levu nadkolenicu, to zahvata prednji i spoljašnji deo i zahvata predeo kolena, tu je opekotina trećeg stepena. Ostaće na hospitalnom lečenju nekih deset do petnaest dana. Doživeo je tešku traumu, moraćemo da konsultujemo i neuropsihijatra, da bi rešili i taj problem", ističe dr Dragan Perić, upravnik hiruške klinike u Gračanici.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković rekao je za RTK2 da su policija i forenzičari izvršili uviđaj i da će istraga utvrditi dalji tok postupka.

"U policijskoj stanici u Gračanici predhodne noći prijavljen je od strane dežurnog lekara u Gračanici da je jedno lice iz Ugljara zbrinuto kod njih, da je imalo po njihovim rečima napad od nekih lica u svojoj kući. Slučaj je pokrenut i istraga je u toku. Za sada postoje razne informacije, radi se na slučaju radi utvrđivanja daljih podataka. Bili su vidljivi tragovi premetačine u kući, to je ono što je moglo da se vidi na licu mesta, imamo i delimičnu izjavu žrtve jer još nije u stanju da priča. Rekao je da su mu u kuću upala nepoznata lica, preturala po kući, vezali su ga kablom za stolicu kako ne bi mogao da pruža otpor. To su nezvanične informacije za sada", rekao je Bratislav Trajković, komandir policijske stanice u Gračanici.

Ovaj nemili događaj vidno je uznemirio meštane Ugljara koji apeluju na nadležne organe da što pre stanu na put ovakvim delima.

"Plašimo se, može se i nama ovako desiti".

"Mi smo mnogo ugroženi, preko dana i noću moramo zaključavati vrata. Nikada nismo mirni", ističu meštani Ugljara.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, posetio je Zlatibora Denića na hiruškoj klinici u Gračanici i tom prilikom istakao da je bezbednosna situacija u ovoj opštini postala alarmantna.