15:06

01.01.2018

15:06

01.01.2018

Jelena Đorđević, RTK2

Novogodišnja noć na teritoriji opštine Gračanica protekla relativno mirno, nije bilo većeg remećenja javnog reda, ističu iz policijske stanice.

Dežurna ekipa Hitne medicinske pomoći noć provela radno. U porodilištu nema novorođenih beba. U Prištini je zabeleženo više incidenata.

Proslava Nove godine u Gračanici protekla je uglavnom mirno, nije bilo dočeka na otvorenom, a dežurale su vatrogasne i policijske službe, zabeleženo je svega nekoliko nezgoda.

“Na teritoriji opštine Gračanica novogodišnja noć je protekla relativno mirno, zabeležena su dva incidenta, jedno razbojništvo i saobraćajna nezgoda, kao i jedno remećenje javnog reda i mira. Razbojništvo se desilo na benzijskoj pumpi koja se nalazi na magistralnom putu, odnešen je novac. Saobraćajni incident je izazvan nepažnjom vozača, nakon toga došlo je do rasprave između vozača i policijskih službenika”, rekao je komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.

Posla je imala dežurna ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu.

“Ekepe hitne pomoći su za doček Nove godine imale vrlo tešku noć, intervenisali smo četiri puta na terenu. U dva slučajeva se radilo o saobraćajnim nesrećama, koje su srećom završene sa lakšim telesnim povredama. U dva slučaja radilo se o nekontrolisanom korišćenju alkohola, u pitanju su dve osobe mlađe dobi. U ambulanti Hitne pomoći javio se jedan pacijent koji se žalio na visoku temperature i bolove u stomaku”, rekao je za RTK2 Jovica Đekić, šef smene.

U porodilištu u Gračanici nije bilo porođaja tokom novogodišnje noći, prema rečima dežurnih, nema ni pacijenata. Nema novorođenih beba u 2018. ni u porodilištu u Severnoj Mitrovici, dok su u Pasjanu rođene dve bebe.

“U toku novogodišnje noći bilo je dva porođaja koja su protekla dobro, rođene su dve bebe, devojčica i dečak”, potvrdio je za RTK2 Sreten Trajković, glavni tehničar.

U Prištini je prva beba u 2018. godini rođena 9 minuta nakon ponoći. A bilo je i intervencija na terenu, jedna osoba je ranjena metkom, a više njih je povređeno pirotehničkim sredstvima.

“Osoba koju je pogodio zalutali metak je nakon medicinskog tretmana puštena kući, inače ono što je najvažnije jeste da ove godine nema mnogo slučajeva povređenih eksplozivnim napravama što je bio primer prethodnih godina. Imali smo 22 slučaja povređenih pirotehničkim sredstvima i dvanaestoro povređenih u saobraćajnim nesrećama”, rekao je dr Agron Čitaku.

Iz kosovske policije ističu da su tokom novogodišnje noći pomno pratili situaciju na čitavoj teritoriji Kosova, a kako prenose prištinski mediji u saopštenju policijske službe se navodi da je u protekla 24 sata uhapšeno devet osoba osumnjičenih za učešće u raznim prekršajima, oduzeto je četiri pištolja i ispisano 443 kazni za prestupnike.