10:34

10.01.2018

10:34

10.01.2018

Darko Mirković, RTK2

Milorad Dubić se pre šest godina sa porodicom vratio u Suvi Lukavac kod Istoka iz okoline Kraljeva, gde je živeo kao raseljeno lice.Kako ističe, već drugi put mu je zapaljena hrana za stoku, a pre toga ukradene i dve krave.

"Da sam znao da će ovako da bude, nikada se ne bih vratio. Ovde nema života, ne mogu da živim. Dva puta su mi palili hranu za stoku, jednom ukrali dve krave. Dođum, vide slikaju i ništa više od toga", ističe Milorad.

Ćerka Slađana Dubić napominje da je i ovoga puta namera bila da se nanese materijalna šteta, koja bi možda bila i veća da komšije nisu na vreme uočile požar.

"Probudile su nas komšije oko devet uveče, kažu gori vam seno. Ja i otac smo izašli i videli veliku vatru. Vratili smo se ovde, planiramo da živimo, ali  sve ide mnogo teško. Ne znam kako dalje", kaže Miloradova ćerka Slađana.

Portparol Kosovske policije za region Peć Dževdet Ibraj je za RTK2 rekao da je dežurna patrola odmah po prijavi izvršila uviđaj. Prema procenama materijlalna šteta iznosi oko 600 evra.

"Odmah po prijavi slučaja, vatrogasci i policija su izašli na lice mesta. Pričinjena je materijlana šteta i nije bilo povređenih. Na lice mesta izašao je i ekspert za požare koji je ovaj slučaj okarakterisao kao prioritetan", dalja istraga je u toku.

Incident je osudio i potrpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić koji je pozvao nadležne institucije da reše slučaj.

U Suvom Lukavcu kod Istoka pre rata je živelo oko 150 Srba, a danas ih nema više od 20-tak.