17:39

17.02.2019

17:39

17.02.2019

RTK

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj sastao se sa poslanicima Velike Britanije, Džonom Groganom i Martinom Vikersom, članovima grupe prijateljstva Velike Britanije i Kosova, kao i predstavnicima i preduzetnicima poreklom sa Kosova u Velikoj Britaniji.

Kako se navodi u saopštenju za medije kancelariji za informisanje Vlade Kosova, Haradinaj je upoznao poslanike iz Velike Britanije o prioritetima Vlade, posvećenošću u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, ekonomskom razvoju, integracijama Kosova i vitalnim pitanjima za poboljšanje života građana.

Haradinaj se zahvalio Velikoj Britaniji za stalnu podršku koju pruža Kosovu u svim etapama državnosti, zatraživši dalju podršku za procese kroz koje prolazi Kosovo, članstvo u međunarodnim organizacijama i osnaživanje međunarodnog subjektiviteta Kosova, kao i očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Šef Vade je pozvao preduzetnike sa Kosova u Velikoj Britaniji da investiraju na Kosovo, podsećajući ih o najboljim fiskalnim politikama u regionu, zakonu o strateškim investicijama i partnerskim ponudama i podršci od strane Vlade Kosova.

"Imamo sreće što imamo školovane i sposobne mlade ljude. Sada, više nego ikada, potrebno je da iskustvo preduzetnika u zapadnim zemljama, prenesemo na našu omladinu, u funkciji razvoja zemlje", rekao je premijer Haradinaj, pozivajući kosovske preduzetnike u Velikoj Britaniji da dođu sa konkretnim ponudama, koja će sprovesti na Kosovu.

Poslanici iz Velike Britanije Džon Grogan i Martin Vikers, su čestitali premijeru Haradinaju 11. godišnjicu nezavisnosti Kosova, i potvrdili podršku Velike Britanije u važnim procesima i evropskom putu Kosova.