16:22

09.05.2019

16:22

09.05.2019

Evica Kovačević, RTK2

Ministarstvo omladine i sporta pri Vladi Srbije je i ove godine obezbedilo stipendije za najbolje studende Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Severnoj Mitrovici. Ministar Vanja Udovičić je uručio rekordnih 43 ugovora o stipendiranju.

Stipendiranjem mladih talenata Ministarstvo omladine i sporta pri Vladi Srbije pruža podršku studentima u njihovom daljem usavršavanju, istakao je ministar Vanja Udovičić.

"Danas morate biti svesni da kroz ovu stipendiju i kroz vaše delovanje šaljete jasnu poruku budućim generacijama, šaljete vrlo snažnu poruku svima nama, da itekako moramo da vas pratimo, da ne odustajemo i da budemo uporni u vašem tvrdoglavom postavljanju najviših ciljeva, jer srce mi je puno kada vidim da smo ove godine oborili rekord i kao bivši sportista koji voli da gleda rezultat na semaforu, koji voli da se takmiči, danas kažem da smo duplo bolji, nego što smo bili prošle godine", istakao je ministar omladine i sporta pri Vladi Srbije Vanja Udovičić.

Stipendistima se obratio i prorektor za nastavu Prištinskog univerziteta Jovan Bazić, koji je u svom obraćanju istakao da su ovdašnji studenti prepoznati ne samo u obrazovnom sistemu Republike Srbije, već i u Fondu za mlade talente.

"Činom uručenja ugovora o stipendiranju javno se odaje priznanje našim najboljim studentima za njihov rad u teškim uslovima. Istovremeno ovim činom Fond za mlade talente daje podstrek i drugim našim studentima da još više uče, da se bolje obrazuju, i da obrazovanjem ulažu u sebe i svoju željenu budućnost", rekao je prorektor za nastavu Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Severnoj Mitrovici Jovan Bazić.

Zamenik direktora kancelarije za Kosovo Željko Jović je nagrađenim studentima poručio da su oni snaga, nada i uzdanica u bolju i napredniju budućnost.

"Bez vas nema budućnosti Republike Srbije i zato zaslužujete maksimalan kvalitet, jer od vas očekujemo i najveći napor, vi morate da znate najviše, morate da budete najbolji, jer će pritisak na vas biti najveći", istakao je Zamenik direktora kancelarije za Kososvo Željko Jović.

Stipendisti su istakli da im ovaj vid podrške omogućava dalje usavršavanje.

"Ova stipendija je velika motivacija za nas studente i predstavlja veliki podsticaj i podstrek za postizanje što boljih rezultata u nastavku studiranja, s druge strane jeste i nagrada za uloženi trud".

"Ova stipendija mi mnogo znači zbog motivacije i daljeg rada, daje nam više mogućnosti".

"Naravno da će nam značiti u budućoj karijeri, ovo je podloga za početak rada mladih talenata u budućnosti istakli su nagrađeni studenti".

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je povodom Međunarodnog dana rekreacije, koji se obeležava 10. maja, uručio i opremu za fiskulturne sale osnovnim školama u Osojanu, Severnoj Mitrovici, Partešu, Sočanici i Banjskoj.