15:48

25.05.2019

15:48

25.05.2019

Blic

Predsednik opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da će prisustvovati sednici Narodne skupštine Srbije o Kosovu u ponedeljak, 27. maja, sopšteno je iz te stranke.

"Ovo je sedma ili osma sednica na temu Kosova kojoj sam prisustvovao i nijedna nije donela konkretni rezultat. Primer za to je da je prošlo 12 godina od donošenja Ustava Republike Srbije, a Skupština nije donela Zakon o sprovođenju izbora na Kosovu. Razlog za to je očigledan - izbori nikada nisu ni planirani", rekao je Čanak sinoć na tribini Vojvođanskog fronta "Vreme je za Vojvodinu" u Bečeju.

On je na skupu koji su organizovale LSV i Vojvođanska partija, rekao da je "sudbina Vojvodine takva da sve što se događalo u proteklih 100 godina vodi ka tome da je ona bila eksploatisana" i da se mora boriti protiv centralizma.

"Branimo se od centralizma. Dokaz za to je da se najrazvijenije opštine u Srbiji nalaze upravo tamo gde se donose odluke - u Beogradu. Od 15 najrazvijenijih opština u Srbiji, svih 15 se nalaze upravo u Beogradu", rekao je Čanak.