10:56

06.06.2019

10:56

06.06.2019

Tanjug

Poslanici skupštine Kosova, Arban Abraši i Nait Hasani su u Bujanovcu izrazili podršku referendumu o ujedinjenju opština na jugu Srbije Bujanovca, Preševa i Medveđe sa Kosovom i uključivanju tog pitanja u pregovore Beograda i Prištine.

"Mi podržavamo volju (albanskih) građana Preševske doline iz 1992. i referendum koji izražava zelju za ujedinjenje doline sa Kosovom", rekao je Hasani iz Demokratske partije Kosova, jedan od poslanika skupštine koji su posetili opštine na jugu Srbije.

Abraši, poslanik opozicionog Demokratskog saveza Kosova, izjavio je odgovarajući na pitanje novinara da li pitanje ujedinjenja tri srpske opštine sa većinskim albanskim stanovništvom treba uvrstiti u pregovore Beograda i Prištine, da "misli da ne postoji albanski poslanik koji se tome protivi".

Poslanici skupštine Kosova su posetili Medveđu, nakon čega su se u Bujanovcu sastali sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Ragmijem Mustafom i predsednikom Opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem.

"Dobili smo podršku za naše zahteve za Kosovo i nadamo se da će skupština Kosova da sledi dalje naše zahteve", kazao je Mustafa.