11:20

11.07.2019

11:20

11.07.2019

Saopštenje, RTK2

Udruženje Crnogoraca Kosova uputilo je otvoreno pismo ministru pravde Kosova Abeljardu Tahiriju, zbog kako se navodi u pismu, odugovlačenja građanskih parnica i probijanja zakonskih rokova, čime pravosudni sistem štiti prevarante. U pismu se od ministra traži da preduzme korake kojima bi se omogućilo da pravda bude dostupna svima.  

Pismo prenosimo u celosti:

Poštovani ministre Tahiri,

Pravosudni sistem na Kosovu zbog neprimjernog odugovlačenja građanskih parnica najznačajniji je motivator, indirektni saučesnik i najbolji zaštitnik domaćim i bjelosvjetskim prevarantima.

Tužilaštvo i sudstvo brutalnim probijanjem i nepoštovanjem Zakonskih rokova direktno radi protiv Zakona, oštećene strane i sistema države.

Konkretno, Udruženje Crnogoraca Kosova podnijelo je tužbu protiv firme “IDEAL” iz Južne Mitrovice, 30 januara 2019 godine, ali još uvijek nije zakazano čak ni pripremno ročište. Isti slučaj je i sa tužbom koju sam lično podneo protiv fizičkog lica, 29.06.2018. godine.

Poštovani ministre Tahiri, u saznanju smo da postoje slučajevi koji čekaju na pravdu više od osam godina, što je, malo je reći sramotno. Oni koji treba da brane Zakon i donose pravdu na ovaj način poigravaju se i unuštavaju zajednice, porodice ili pojedince. Stoga, vjerujemo da ćete pod hitno preduzeti odgovarajuće korake kako bi pravda bila dostupna svima u Zakonski određenom roku.

Unaprijed zahvalan,

Predsjednik Udruženja Crnogoraca Kosova

Slobodan M.Vujičić