15:22

12.07.2019

15:22

12.07.2019

Marko Zakić, RTK2

Trajan Trajković i Boban Dajić koje je privela Policija Kosova na prelazu Bela zemlja, oslobođeni su danas potvrđeno je za RTK2 iz Policije Kosova.

Dvojica Srba koje je Policija Kosova privela na prelazu Bela zemlja, a koji se sumnjiče za krivično delo spijunaže, pušteni su danas da se brane sa slobode, potvrdio je za RTK2 advokat jednog od optuženih Dejan A. Vasić. 

"Tužilac osnovnog Tužilaštva u Gnjilanu je danas saslušao T.T iz Klokota osumnjičenog da je izvršio krivično delo špijunaže. Tužilac je uzeo od T.T izjavu o događajima za koje se sumnjiči i pušten je da se brani sa slobode, ne predlažući određivanje mera za obezbeđivanje prisustva tokom postupka", rekao je Vasić u telefonskoj izjavi za RTK2. 

Inače, Kancelarija tužioca u Gnjilanu tvrdi da su dvojica uhapšenih Srba, osumnjičena za špijunažu, pokušala da Beogradu pošalju dokumenta o pojedinim srpskim opštinskim zvaničnicima, prenosi prištinski Kallxo.

Portparolka tužilaštva navela je da je policija pronašla ta dokumenta u vozilu osumnjičenih. U međuvremenu, došlo je do ozbiljnih reakcija iz Srbije u kojima se osuđuje ova akcija Policije Kosova.