16:07

12.07.2019

16:07

12.07.2019

Evica Kovačević, RTK2

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je nakon sastanka predsedništva izjavio da je Kosovo spremno za dijalog i dobrosusedske odnose.

Veselji je na konferenciji za medije govorio o dijalogu i zastoju u viznoj liberalizaciji. Veselji je pozvao međunarodnu zajednicu da bude korektnija prema građanima Kosova kada je u pitanju liberalizacija viznog režima.

"Kosovo je upoznato sa svojim prioritetima i radi sve na poboljšanju borbe protiv korupcije, kao i sprečavanju odlaska mladih sa Kosova. Moramo učiniti više i u borbi protiv korupcije. Što se tiče vizne liberalizacije, to ne zavisi od Kosova, to je pitanje za Evropsku uniju. Ne želim da preterujem, ali naši evropski prijatelji moraju biti pravedniji. Mi smo uvek za dijalog, mir i dobrosusedstvo”, istakao je predsednik Skupšine Kadri Veselji.

Govoreći o pitanju veterana, Veselji je rekao da neće dozvoliti zloupotrebu statusa boraca OVK.

"Niko nema pravo da manipuliše statusom boraca OVK, na kom god da sam položaju neću dozvoliti da se ime boraca ili moje ime zloupotrebi", istakao je Veselji.

Predsednik Skupštine Kosova je na konferenciji za medije odbio da odgovara na pitanja vezana za odnose unutar vladajuće koalicije.