19:24

12.07.2019

19:24

12.07.2019

Saopštenje, RTK2

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja će investirati u obnovu i proširenje sistema za navodnjavanje u opštini Mališevo, kako bi se povećali prinosi u poljoprivrednoj proizvodnji i smanjile moguće štete uzrokovane visokim temperaturama i sušom, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

Kako se navodi, za realizaciju ovog projekta, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja je potpisalo Memorandum saradnje za implementaciju projekta za izgradnju kanala za navodnjavanje u selu Banje u opštini Mališevo.

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić rekla je da je ministarstvo uspelo da izgradi kanale za navodnjavanje i proširi mnoge postojeće sisteme u svim opštinama na Kosovu i da će se ove investicije nastaviti u kontinuitetu i u narednim godinama.

"Uključivanje novih površina pod navodnjavanjem je prioritet za ministarstvo, a investicije za regulaciju sistema za navodnjavanje će se nastaviti i u budućnosti", rekla je Živić.

Ragip Begaj, predsednik opštine Mališevo, ocenio je ovaj projekat uspešnim, rekavši da su takve investicije neophodne za razvoj poljoprivrede u ovoj opštini.