15:42

17.07.2019

15:42

17.07.2019

RTK, KoSSev

Mediji na albanskom jeziku objavili su puna imena osoba koje su navodno umešane u krijumčarenje robe na Severu Kosova. I ovoga puta, pozivaju se na neimenovane izvore, tvrde da je sa njima razgovarao jedan od krijumčara. Pored imena i prezimena, objavljene su i adrese pojedinih ljudi za koje tvrde da su mreža krijumčara, a uz adrese su priložene i fotografije iz vazduha nekoliko porodičnih kuća i poslovnih objekata.

Uprkos akciji specijalnih jedinica kosovske policije od 28. maja protiv mreže krijumčara na Severu Kosova, u ovoj oblasti se nastavilo sa krijumčarenjem, javlja danas Radio Kosovo. Krijumčarenje je i manjeg intenziteta tvrde.

Prema izvorima Radija Kosovo, krijumčari se preko ilegalnih puteva kroz mesta Šarpelj i Tresava u Leposaviću, ali i kroz selo Banjska u Zubinom Potoku, navode i otkrivaju da se najviše krijumčari posle osam sati uveče.

Krijumčarena roba nije međutim samo za Sever Kosova, već kroz sela Čabra, Bistrica i druga, ulaze i na teritoriju Južne Mitrovice i dalje se distribuiraju širom Kosova.

Ovaj mediji objavio je puna imena i prezimena osoba za koje su saznali da navodno učestvuju u krijumčarenju, na spisku ovog medija je ukupno sedam osoba, uglavnom iz Leposavića i Zubinog Potoka.

Nije objavljeno da li su se sa ovim saznanjima obratili policiji.