11:14

17.08.2019

11:14

17.08.2019

Koha, KoSSev

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog suda u Peći, odredilo je samo kućni pritvor u trajanju od mesec dana, okrivljenom Q. A. zbog osnovane sumnje da je vršio trgovinu ljudima.

U toku avgusta – septembra 2012., kako je sud saopštio, u mestu Banje u Opštini Istok, u saizvršilaštvu sa drugim licima Q.A. je trgovao žrtvom A.S.

„Okrivljeni je prethodno sklonio žrtvu na drugi sprat svoje pekare i sa žrtvom imao seksualne odnose bez njenog pristanka tri dana, zatim je pozvao drugo lice koje je uzelo žrtvu i odvezlo je. Za ovu uslugu mu je platio 50 evra, a zatim odvezao žrtvu u Prizren i sa njom takođe imao seksualne odnose bez njenog pristanka“, piše u saopštenju.

Zbog izvršenja ovih radnji sumnja se da je okrivljeni Q.A. počinio krivično delo trgovina ljudima.

„Sud je u ovoj krivično-pravnoj stvari, zakazao nekoliko puta sudski pretres na koji su drugi saokrivljeni redovno dolazili, međutim okrivljeni Q.A. nije nijednom došao uz obrazloženje da se nalazi u inostranstvu. Stoga je sud izdao naredbu za njegovo dovođenje u sud, zatim je izdao domaću poternicu, kao i međunarodnu poternicu, te su istog 14.08.2019. pripradnici Policijske stanice u Peći doveli u sud na osnovu međunarodne poternice i njemu je određena mera kućnog pritvora u trajanju od mesec dana,“ dodaje se dalje u saopštenju.

Protiv ove odluke nezadovoljna strana ima pravo žalbe Apelacionom sudu.