15:45

17.08.2019

15:45

17.08.2019

KoSSev, Agencije

Direktor sekretarijata Kosovske agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine Naser Šalja izjavio je da nema nameru da podnese ostavku jer su ga na to mesto izabrali poslanici Skupštine Kosova, preneo je danas portal Kossev pozivajući se na pisanje prištinskih medija.

Ambasada SAD u Prištini saopštila je u petak da se povlači iz odbora Agencije za poređenje i verifikaciju imovine, a isto je prethodno uradila i ambasada Velike Britanije.

Te odluke su usledile posle višemesečnih kritika da Šalja nije kvlifikovan da obavlja tu funkciju. „Zahvalan sam svim poslanicima, kao i predsedniku Skupštine Kosova Kadriju Veseljiju“, rekao je Šalja za Gazetu Express.

On je naveo da poštuje mišljenje ambasadora, ali se ne slaže sa izjavama koje se odnose na njega. „Spreman sam da se suočim sa svima koji daju neutemeljene izjave i bez ijednog argumenta, bilo na nacionalnom ili međunarodnom nivou, kada su u pitanju rezultati agencije pre i nakon što sam došao na tu funkciju“, rekao je Šalja, piše Koha. Šalja je 28. februara ove godine izabran na plenarnoj sednici kosovske skupštine za direktora izvršnog sekretarijata Agencije.

Glasanje je bilo tajno, Šalja je osvojio 50 glasova dok je njegov protivkandidat Florie Kika dobio 22 glasa, naveo je Kossev.