16:35

23.08.2019

16:35

23.08.2019

Saopštenje, RTK2

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u tehničkoj vladi Dijana Živić je tokom dvodnevne posete Sloveniji, danas 23. avgusta 2019. godine, prisustvovala ministarskoj konferenciji „Jačanje generacije i prenos znanja za napredak poljoprivrede i ruralnih područja“ koju na marginama svečanog otvaranja AGRA, 57. međunarodnog sajma poljoprivrede i hrane organizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i hrane Republike Slovenije, saopšteno je iz ministarstva poljoprivrede.

Konferencija je posvećena jačanju sistema prenosa znanja i inovacija u poljoprivredi sa ciljem unapređenja tehnološkog razvoja poljoprivrednih gazdinstava, uvođenjem novih tehnologija i smanjenja uticaja na životnu sredinu i ceo prehrambeni lanac.

Ministarka Živić iznela je niz aktivnosti koje treba preduzeti da bi horizontalni cilj Zajedničke poljoprivredne politike i poljoprivrede Evropske Unije (ZPP), posle 2021. godine postigao sve ambiciozne ciljeve nove reforme.

Ministarka Živić će sutra, 24. avgusta 2019. godine prisustvovati zvaničnom otvaranju 57. Međunarodnog sajma poljoprivrede i hrane – AGRA 2019. koji će se održati u Gornjoj Radgoni.

U okviru dvodnevne posete Sloveniji, ministarka Živić održaće niz bilateralnih sastanaka sa kolegama iz zemalja učesnica konferencije.