16:42

10.09.2019

16:42

10.09.2019

Siniša Kostić, RTK2

Delegacija Srpske liste, na čelu sa predsednikom Goranom Rakićem, posetila je Ranilug i u razgovoru sa rukovostvom i građanima ove opštine obećala nove investicije i radna mesta. Predstavnici najveće partije kosovskih Srba su u ovoj opštini obišli i Centar porodične medicine u izgradnji, kao i porodicu Nikolić u Kololeču, kojoj je obećana nova kuća.

Predstavnici Srpske liste su se u Ranilugu sastali sa rukovostvom ove opštine, a potom su zajedno obišli Centar porodične medicine u izgradnji, odakle su se obratili okupljenim meštanima.

“Ulagaćemo pre svega u ono što je za nas najbitnije, u obrazovanje, u škole, da naša deca imaju kvalitetniju nastavu. Ulagaćemo u zdravstvo, gde imamo primer ovog zdravstvenog centra koji će ove godine biti završen. Ulagaćemo i u ekonomski razvoj i u nova radna mesta”, rekao je predsednik opštine Ranilug Vladica Aritonović.

Goran Rakić, predsednik Srpske liste je poručio da će uskoro biti otvorena nova radna mesta i obećao da će u opštinskim komisijama za prijem biti i predstavnici naroda koji će ukazati na porodice kojima je radno mesto potrebno.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić je pozvao okupljene da ne podležu podelama jer je danas jedinstvo najpotrebije.

“Možemo da pričamo o demokratiji, možemo da pričamo o tome da su različitosti dobre, ali u ovom trenutku svi kao jedan treba da stanemo iza onoga što jeste naš nacionalni interes, a to jeste upravo da budemo jedinstveni. Oni koji danas to ne razumeju razmišljaju samo o sebi i svojim ličnim interesima”, naglasio je Jevtić.

Delegacija Srpske liste je posetila i socijalo ugroženu porodicu Nikolić u Kololeču kojoj su obećali nov dom.

“Kao što vidite kuća je oronula ima preko 180 godina i nije za život. Živim sa sinom od moje penzije. On ne radi, ponekad privatno, 10 evra je dnevnica. Sve je staro, to je nameštaj mojih roditelja, sve nam je potrebno a vi koliko možete, omogućite nam”, rekla je Zvezdana Nikolić iz Kololeča.

Igor Simić, potpredsednik Srpske liste je izjavio da će uskoro ova porodica dobiti nov krov nad glavom apsolutno funkcionalan uz odgovarajući nameštaj koji je potreban za normalan život u 21 veku.

Istaknuto je da je nova kuća samo prvi korak u rešavanju pitanja opstanka Srba, ali da je dugoročno gledano potrebno njihovo zapošljavanje.

Vlada Srbije predsednik Aleksandar Vučić razumeju uslove u kojima žive Srbi, zbog čega su i doneli odluku o otvaranju novih radnih mesta, koja će na konkretan način doprineti opstanku ovih ljudi, zaključili su predstavnici Srpske liste na kraju posete opštini Ranilug.