11:24

11.09.2019

11:24

11.09.2019

RTCG

Profesori i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore posetili su Koledž Universi u Prištini i sa predstavnicima Koledža ragovarali o saradnji te dve visokoškolske institucije.

"Kosovska visokoškolska institucija školuje kadrove iz fizičke kulture i sporta, ali i medicinske sestre. Posebno se ističe izdavačkom djelatnošću i Centrom za dijagnostiku u sportu", navodi se u saopštenju.

U delegaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje su bili prof. dr Duško Bjelica i saradnici dr Jovan Gardašević i mr Vasiljević.

Njih su kosovske kolege Fadilj Ljuta, Jeton Havolji, Fitim Arifi i Sami Sermadžaj, upoznali su radom Koledža i izveli ogledna testiranja kao prezentaciju opreme njihovog Centra za dijagnostiku.

"Posebno smo impresionirani opremom za testiranje koju posjeduju kolege iz Prištine i naravno njihovom željom da sarađujemo. Tim prije, što je naša posjeta upriličena nakon antropometrijskog mjerenja koju smo realizovali sa fudbalerima juniorske reprezentacije Kosova, kao dio misije proširenja naučne baze podataka o morfološkim karakteristikama sportista u regionu", istakao je dr Jovan Garadšević, saradnik na Univerzitetu Crne Gore.

On je zaključio da je reč o respektabilnim mogućnostima saradnje od koje se mogu očekivati naučni benefiti.

"Sljedeći korak je i zvaničan dogovor dekana Fakulteta za sport i fizičkog vaspitanja Steva Popovića i rukovodstva koledža Universi", najavio je Gardašević.