17:51

12.09.2019

17:51

12.09.2019

Marija Stanojković, RTK2

Delegacija Srpske liste, na čelu sa predsednikom Goranom Rakićem, posetila je Plemetinu i Prilužje. Svoju posetu su započeli obilaskom porodice Radosavljević iz Plemetine.

Mladom bračnom paru Radosavljević će, zahvaljujući sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak, uskoro biti izgrađen novi dom, koji će olakšati odrastanje njihove jednoipogodišnje ćerke.

‘’Mi živimo od socijalne pomoći, a ja sam završio dva fakulteta, međutim, nema posla. Mnogo me je obradovala vest da će biti započeta izgradnja kuće", kazao je Stevan Radosavljević.

"Porodica Radosavljević je dobar primer za šta se mi kao Srpska lista zalažemo, a to je pre svega opstanak mladih ljudi i mladih bračnih parova i dece. Prvi korak ka tom cilju je izgradnja kuća, a pored kuće obezbeđeno je i kompletno pokućanstvo, kao i grant za pokretanje sopstvenog biznisa ali svakako trudićemo se i da Stevan dobije i stalno zaposlenje", rekao je potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić.

Predstavnici Srpske liste su obećali pomoć i šestočlanoj porodici Radosavljević .

‘’Ovde živi moj sin Vladimir Radosavljević, sa suprugom i četvoro dece. On je diplomirani inženjer, ali je, nažalost, bez posla. Dve devojčice pohađaju Medicinsku školu, treća je u trećem razredu osnovne škole, dok četvrta, koja ima pet godina, boluje od najteže bolesti", kroz suze govori Vladimirova majka Živadinka Radosavljević.

Nakon Plemetine su predsednik i potpredsednici Srpske liste posetili Prilužje gde je svečano otvorena balon sala.

"Kao direktor škole danas sam veoma srećan  jer će naši učenici konačno moći u normalnim uslovima  da obavljaju nastavu fizičkog vaspitanja. Zahvalio bih se našim gostima, posebno ministru Jevtiću koji je to što je obećao i ispunio", kazao Srđan Zdravković direktor OŠ Vuk S. Karadžić.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je istakao da će u narednom periodu, zahvaljujući Vladi Srbije, biti otvorena nova radna mesta.

"Ono što mogu da kažem jeste da je Vlada Srbije donela tu odluku, a vrlo brzo će uslediti i rezulatati. Vi ćete nam pomoći da pronađemo porodice kojima su radna mesta najprotebnija. Vi ćete nam, takođe, ukazati na to koja je stručna sprema najzastupljenija da bismo u skladu sa tim i otvarali nova radna mesta", poručio je Rakić. 

Delegacija Srpske liste je sastankom sa predsednicima Privremenih organa Opština Vučrtin i Obilić završila današnju posetu.