19:18

17.09.2019

19:18

17.09.2019

Siniša Kostić, RTK2

Predstavnici Srpske liste su posetili meštane Osojana, Vidanja, Goraždevca, Orahovca i Velike Hoče kako bi se upoznali sa problemima Srba iz ovog dela Kosova. Tokom posete Srpska lista je najavila da će i dalje raditi na njihovom opstanku.

Meštanin Biče u opštini Klina, magistar Stojan Dončić je izjavio da se srpski živalj ne zadržava u zavičaju jer nema posla. Istakao je da je narodu već dovoljno teško i da ga ne treba deliti i po partijskoj liniji.

„Ovde je osnovni faktor narod, povratak naroda ako se narod ne vrati ne vidim nikakvu budućnost , u poslednjih dve tri godine je zaposleno dvoje- troje ljudi, ostali su samo oni stariji“, rekao je Dončić.

Upravo pomoć pri zapošljavnju su obećali predstavnici Srpske liste koji su posetili stanovnike Osojana, Vidanja, Goraždevca, Orahovca i Velike Hoče.Tom prilikom su poručili da odlučnost Srba da i pored teških uslova ostanu i opstanu na ovom prostoru govori o njihovoj hrabrosti i spremnosti da žrtvuju svoj kvalitet života.

„Nismo, nažalost, u mogućnosti da rešimo sve probleme koji ih tište, ali ćemo se truditi da što više njih rešavamo posebno.Kada je u pitanju ekonomska egzistencija, to se odnosi na zapošljavanje mladih ljudi koji ovde podižu svoju decu, ali i na unapređenje infrastrukturnih uslova u kojima oni žive“, rekao je u Velikoj Hoči potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

"Nemamo problem da sa narodom razgovaramo", rekao je potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić i poručio da se u tome Srpska lista razlikuje od drugih političkih subjekata.

„Nemamo problem da čujemo i kritiku jer naš je posao da radimo bolje i za razliku od tih nekih drugih, koji se samo predstavljaju za političke predstavnike Srba, još jednom smo pokazali da nam je narod na prvom mestu i da nam je jedinstvo srpskog naroda na prvom mestu“ dodao je Jevtić.

Delegacija Srpske liste je u Hoči otvorila sportski teren, a pre toga je u ovom mestu položila venac na spomen ploču stradalima. Vence su položili i u Osojanu i Goraždevcu, gde su predstavnici Srpske posetili petočlanu porodicu Portić kojoj su obećali pomoć oko završetka kuće. Politički predstavnici Srba su obišli i škole u Vidanju i Orahovcu, kao i Omladinski centar u Osojanu.