14:43

10.10.2019

14:43

10.10.2019

RTK

Nakon završetka sastanka sa Vjosom Osmani, kandidat za premijera Aljbin Kurti izjavio je da se sa DSK složio da smanji broj ministarstava i zamenika ministara u novoj vladi. Kurti je rekao da su se sa Osmani složili i da će se vlada sastojati od 30 odsto žena, i dodao da o podeli postova nisu razgovarali na današnjem sastanku sa Osmani.

On je rekao da će njegova vlada imati najviše 12 ministarstava, i istakao da neće trčati za Srpskom listom da bi tražili koaliciju.

"Naravno, Kosovo je izgubilo puno vremena, a očekivanja građana su previsoka. Ne gubeći vreme počeli smo pregovore, na osnovu zajedničke ideje o što efikasnijoj vladi i što jačoj državi. Želimo da izađemo u susret potrebama građana i orijentisati državu na razvoj i demokratiju", rekao je Kurti.

"Složili smo se da će vlada imati 30 posto rodne zastupljenosti, biće najmanje 30 odsto žena među ministrima i poslanicima. Imaćemo mnogo manje ministarstava i mnogo manje zamenika ministara. Naši timovi će se sastati kako bi uskladili naše programe i projekte. Čim dobijemo konkretan rezultat, saopštićemo vam imena za sledeću vladu", dodao je on.