20:44

17.01.2020

20:44

17.01.2020

Saopštenje, RTK2

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u tehničkoj vladi, Dijana Živić, u okviru 85. Međunarodne “Zelene nedelje” učestvovala je danas na međunarodnoj ministarskoj konferenciji “Budućnost globalne proizvodnje svinjskog mesa pod pretnjom afričke svinjske groznice” u Berlinu na poziv Evropskog komesara za zdravlje i bezbednost hrane Stele Kyriakides, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, Živić je održala više radnih sastanaka sa svojim kolegama a na početku održala je sastanak sa svojom koleginicom saveznom ministarkom za hranu i poljoprivredu Nemačke Julijom Klokner u cilju pronalaženju mogućnosti za uspešniju saradnju u svim granama poljoprivrede, koja bi doprinela bržem razvoju poljoprivredne proizvodnje, a samim tim poboljšanju standarda poljoprivrednih proizvođača na Kosovu. 

Članovi Evropske komisije za zdravlje i bezbednost hrane i ministri poljoprivrede zemalja Evropske unije razgovarali su danas o pokretanju ključnih akcija za osiguravanje i sprečavanje pogoršanja globalne situacije uzrokovane Afričkom svinjskom groznicom, stoji u saopštenju.