19:35

24.01.2020

19:35

24.01.2020

Milan Milićević, RTK2

Zamenik direktora kancelarije za KiM , Miljan Ranđelović boravio je danas u Severnoj Mitrovici gde je u pratnji čelnih ljudi ovog grada obišao ulicu „Rudarske čete“ kako bi sa stanovnicima razgovarao o načinu rešavanja problema klizišta koje preti da nanese veliku štetu domaćinstvima iz ovog dela grada. Nakon toga, poseta je nastavljena obilaskom socijalno ugroženih porodica  i radovima  na proširenju obdaništa „Danica Jaramaz“.  

Posetu Severnoj Mitrovici , Zamenik direktora kancelarije za KiM, Miljan Ranđelović započeo je obilaskom ulice „Rudarske čete“ gde je usled pojačanog saobraćajnog  došlo do pokretanja klizišta i oštećenja potpornih zidova , čime je već oštećeno nekoliko kuća. Ranđelović je  istakao da će ovaj problem biti u skorije vreme rešen i za naredni period najavio još nekoliko kapitalnih projekata.

„Otišli smo kod porodice koja ima problem sa klizištem. Njima je takav teren postao, kuća je počela da klizi. Mi smo se danas dogovorili, doći će stručna lica da utvrde o čemu se zapravo radi kako bi utvrdili šta je to neophodno da se uradi sa tim objektom i mi ćemo to da saniramo.Vlada Republike Srbije će realizovati i projekat sekundarne vodovodne mreže u vrednosti od 46 miliona dinara u severnom delu Severne Mitrovice. Imaćemo novi most preko Ibra i novi fudbalski kompleks“.

Poseta je nastavljena obilaskom pet socijalno ugroženih porodica.

„Ovih dana intenzivno identifikujemo mnoge probleme sa kojima se suočava Severna Mitrovica i najugroženije stanovništvo i te probleme rešavamo zajedno sa kancelarijom za KiM uz pomoć i podršku lokalne samouprave.Dakle, nikada nećemo zaboraviti da bilo koji gražanin bude zaboravljen,“ rekao je Slavko Simić.

Još jedan o projekata  čiji su radovi u završnoj fazi jeste proširenje kapaciteta odbaništa „Danica Jaramaz“.

„Budućnost Mitrovice je zagarantovana . To pokazuje i izfradnja ovog objekta. Natalitet je ovde sve veći , što je za pohvali, a na nama je da aktivnije radimo na svim poljima , a pre svega tu mislim na budućnost dece koja to zaslužuju i nećemo se na tome zaustaviti, “  istakao je Aleksandar Spirić, predsednik privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica

U toku dana Zamenik direktora kancelarije za KiM, Miljan Ranđelović obišao je i školu „Branko Radičević“ u kojoj nastavu pohađaju učenici iz pet škola koje su 1999. godine izmeštene iz Južne u Severnu Mitrovicu.