17:38

20.01.2020

17:38

20.01.2020

Bojan Tomić, RTK2

Uvoz polovnih automobila je i dalje aktuelan, jer zbog niskog životnog standarda je malo onih koji sebi mogu da priušte vozilo koje je sišlo sa proizvodne trake. Procedura uvoza polovnog automobila nije tako jednostavna, a najveći problem predstavljaju visoke carinske takse i poreske stope na Kosovu.

Sa carine Kosova poručuju da Postoje određena pravila kod uvoza polovnih vozila, vezana pre svega za godinu proizvodnje, poručuju iz Carine Kosova.

“Kada uvozite polovno vozilo, ono ne treba da bude strarije od 10 godina. Od ove godine se ne može uvoziti vozilo starije od 2010. godine. Takse na uvoz ovih vozila se tiču se fiskalne politike, to nije u nadležnosti Carine, već Ministarstva finansija i Vlade, koji su odredili akcize, PDV, i oni su odredili da je potrebno da bude akciza, PDV i carinske dažbine na uvoz svakog vozila, osim novog, sa 00 pređenom kilometražom, za koje se plaća samo PDV, a ne i carinske takse. Ko hoće da uveze vozilo na Kosovo, najpre treba da ode u homologijski centar, gde se auto pregleda i gde se utvrđuje da li ispunjava propise pa se tek onda obavlja carinjenje”, rekao je Adriatik Staviljeci, potparol Kosovske carine.

Vlasnici brojnih auto – placeva u okolini Prištine nisu želeli pred kamere, ali su nam nezvanično rekli da većina polovnih vozila dolazi iz Nemačke i Švajcarske. Među najtraženijima su BMW, Audi, Mercedes i Folksvagenova vozila.

Iz Unije potrošača Kosova upozoravaju kupce da obrate pažnju prilikom nabavke polovnih vozila.

“Postoji bojazan da je određeni broj tih vozila sa prepravljenim brojem šasija i motora i drugim prepravkama, a najveća opasnost je da su ta vozila pretrpela veliku havariju pa je sve to prepravljeno i kamuflirano i izgleda kao novo. Veliki broj vozača je zbog toga imao određenih problema kada su izlazili van granica, tako da pre kupovine obavezno treba preko zvaničnih organa prekontrolisati saobraćajnu dozvolu, kao i broj šasije i motora”, istakao je zaštitnik potrošača Seljatin Kačaniku za RTK2.

Mnogi smatraju da je bolje nabaviti polovno vozilo iz inostranstva, nego ono koje je već izvesno vreme korišćeno na kosovskim putevima.

Tokom 2019. godine na Kosovo je uveženo 25.000 automobila, od kojih svega 5.000 novih, podaci su Carine Kosova.