09:52

13.02.2019

09:52

13.02.2019

B92

Potpredsednik UEFA Mišele Uva rekao je da je Kristijano Ronaldo, dolaskom u italijansku Seriju A, toj ligi dao kredibilitet.

Italijanski klubovi ove sezone u evropskim takmičenjima imaju dosta uspeha, s obzirom da su Juventus i Roma prošli u plej-of Lige šampiona, dok su Inter, Napoli i Lacio u istom delu Lige Evrope.

"Za Italijana kao što sam ja san bi bio da se u finalu Lige šampiona i Lige Evrope nađu italijanski klubovi. Postoji šansa da se to desi, iako neće biti lako. Srećan sam što naši timovi polako shvataju značaj Lige Evrope, jer mnogo godina unazad nisu obraćali pažnju na to takmičenje i samim tim gubili na UEFA renkingu", rekao je Uva za "RMC Sport radio". 

Uva je pohvalio Kristijana Ronalda, koji je letos za oko 100 miliona evra prešao u Juventus, posle devet godina provedenih u Real Madridu. 

"On je dao kredibilitet italijanskom fudbalu. Ljudi su o Seriji A pričali kao o prelaznoj ligi, ali je Juve pokazao svoju dugoročnu viziju njegovim dovođenjem. To je smao početak, jer moraju da se u to uključe i drugi timovi", dodao je potpredsednik UEFA.