15:17

15.02.2019

15:17

15.02.2019

Darko Mirković, RTK2

“Sport treba da spaja ljude i u njemu ne bi smelo da ima mesta za politiku, mi treba da damo smernice mladim ljudima za zajednički život”, istakao je potpredsednik Evropske odbojkaške federacije (CEV) Ozkan Mutlugil, koji je gost Odbojkaškog saveza Kosova.

Na pitanje da li veruje da uskoro može doći do rešenja nesuglasica na relaciji srpski - kosovski odbojkaški savez, pre svega u organizaciji takmičenja, Mutlugil je rekao da je “ubeđen da ćemo vrlo brzo biti u situaciji da imamo zajednička takmicenja”.

Predsednik odbojkaškog saveza Kosova Abedin Ibrahimi je istakao da je Odbojkaški savez Kosova počastvovan posetom drugog čoveka Evropske odbojkaške federacije, pre svega u cilju daljeg unapređnja i razvoja odbojke na Kosovu.

"Poseta gospodina Ozkana našem savezu i Kosovu nam mnogo znači, jer smo u prilici da ljudima iz CEV predočimo nivo razvoja odbojke na ovim prostorima, i da vidimo šta je to u čemu nam Evropska federacija može pomoći", rekao je Ibrahimi.

Tokom dvodnevnog boravka na Kosovu potpredsednik Evropske odbojkaške federacije prisustvovaće prijateljskim utakmicama Kosova i Albanije.