19:36

25.05.2019

19:36

25.05.2019

Milan Milićević, RTK2

U Gračanici je danas počeo 15. Memorijalni turnir u malom fudbalu pod nazivom  "Igrajmo za budućnost, pamtimo Dimitrija". Na poligonu Osnovne škole “Kralj Milutin”, za pehar će se boriti 20 ekipa.

Na 15. turniru posvećenom tragično nastradalom Dimitriju Popoviću učestvovaće 20 timova raspoređenih u 4 grupe. Nakon toga će po dve najbolje plasirane ekipe steći pravo učešća u četvrtfinalu.

"Turnir je danas krenuo,  kako smo i planirali. Danas ćemo imati četiri utakmice i mislim da će sve da se odvija kao što je planirano.Što se same organizacije tiče, mi smo spremni. Imamo čak i alternativnu varijantu da ukoliko bude bilo kiše da turni ide gore u balon salu sportskog kompleksa 'Dragan Džajić', tako da neće biti odlaganja utakmica“, rekao je jedan od organizatora, Dejan Popović.

Turnir je zvanično otvoren utakmicom između prošlogodišnjih pobednika, ekipe "Centar cafe" i tima "Lokmotive". Centar cafe je slavio sa ubedljivih 7:2.

"Prva utakmica, kao i svaka, uvek je teška. Nadamo se da i ove godine osvojimo ovaj turnir. Ima dosta ekipa, što je jako dobro. Očekujem da stignemo do kraja i osvojimo turnir“, naglasio je Strahinja Aritonović iz ekipe "Centar caffe".

Utakmice na turniru u Gračanici će se vikendom igrati od 17 časova, dok će radnim danima program počinjati u 18 sati.