19:22

26.05.2019

19:22

26.05.2019

B92

Srpski teniser Laslo Đere u prvom kolu Rolan Garosa savladao je Alberta Ramosa-Vinjolasa sa 3-0 u setovima.

Laslo je drugi srpski teniser koji izlazi na teren u Parizu, posle Janka Tipsarevića, koji je poražen posle velike borbe i pet setova i na njegovu sreću prošao je dosta bolje od starijeg kolege, pošto je ostvario trijumf od 3-0 i čeka Alekseja Popirina u drugom kolu Rolan Garosa.

Meč su oba tenisera počela veoma sigurno, Đere i Ramos su osvojili uvodne gemove sa po jednim izgubljenom poenom. Ubrzo je Đere uspeo da spasi brejk loptu i osvoji gem, pa onda da i sam napravi brejk.

Zatim je Ramos-Vinjolas bio u prilici da "vrati uslugu" Đereu, ali je srpski teniser spasao dve brejk lopte, pa onda da duplim brejkom povede sa 1-0 posle 38 minuta igre.

Već na startu drugog seta je bilo veoma interesantno pošto je Ramos-Vinjolas došao do 40:0, ali je srpski teniser spasao sve tri brejk lopte i poveo sa 1:0.

U naredna četiri gema nije bilo nikakvih iznenađenja, oba tenisera su osvajala gemove na svom servisu da bi Đere pri prednosti od 3:2 na pravio prvi brejk, pa posle nove drame došao do 4:2, da bi duplim brejkom stigao do pobede u drugom setu.

Na najbolji mogući način je Laslo Đere završio prvi gem. Iako je zaostajao sa 15:30 uspeo je da osvojio tri poena u nizu i da povede sa 1:0 u trećem setu.