18:39

29.05.2019

18:39

29.05.2019

B92

Bivši trener Real Madrida Đulen Lopetegi je istakao da u “kraljevskom klubu“ nije dobio dovoljno vremena da sprovede svoje zamisli.

Stručnjak koji je dobio otkaz od Fudbalskog saveza Španije, pošto je uoči Mundijala potpisao ugovor sa Madriđanima, je konačno “otvorio dušu“.

“Tim je u sezonu ušao posle osvajanja Lige šampiona, ali je čak i sa Kristijanom Ronaldom bio daleko od Barselone i Atletika u domaćem prvenstvu“, naveo je Lopetegi.

On je dobio otkaz u oktobru, posle poraza rezultatom 5:1 od Barselone i u momentu kada je Real zauzimao devetu poziciju na tabeli, posle deset utakmica.

“Ustanovljeno je da treba da podignem nivo cele ekipe. Istina je da smo bili na samo sedam bodova i da tri nedelje nismo imali sreće pred golom protivnika, ali bi se sve to promenilo u narednih 12 meseci. Bili smo zadovoljni i verovali smo u to što radimo“, rekao je Lopetegi.

Kako je istakao, sve u Madridu je veoma brzo, a vreme je bilo ključno da bi sve stvari došle na mesto, što nije dobio od uprave kluba.