13:55

04.06.2019

13:55

04.06.2019

Darko Mirković, RTK2

Proslavljeni srpski košarkaši Marko Kešelj i Miroslav Raduljica krajem juna organizovaće humaniatrno veče na kome će uz pomoć svojih prijatelja iz sveta sporta pokušati da prikupe što više sredstava za izgradnju kuće porodici Savić iz sela Koretište, koja živi u veoma teškim uslovima. Pomoć u relalizaciji projekta košarkašima će pružiti i humanitana organizacija Srbi za Srbe, koja je pokretač mnogih sličnih akcija. 

"Ovakvu ideju naših prijatelja smo odmah prihvatili jer i ja i Miroslav odlično poznajemo situaciju na prostoru Kosova, i svaki slobodan trenutak koristimo da bar par dana provedemo na Kosovu. Mislim da će sama akcija imati efekta jer smo se dobro oragnizovali, radimo već na tome i puno naših prijatelja iz sporta, ali i drugih sfera života se interesuje da se priključi projektu, pomogne i da na taj način Savićima olakšamo život. Ubeđen sam da će akcija u potpunosti uspeti", rekao je u telefonskom razgovoru za RTK2 košarkaš Marko Kešelj. 

Kešelj je potvrdio da planira da krajem juna po završetku humanitarne akcije zajedno sa svim učesnicima lično uruči novčana sredstva porodici Savić.