17:16

05.06.2019

17:16

05.06.2019

Bojan Tomić, RTK2

Fudbaleri fudbalskog kluba „Radnik 1928“ iz Prilužja zbog finansijskih sredstava već godinu i po dana se ne takmiče. 50 članova ovog kluba u nikakvim uslovima za rad trenira sa samo 7 lopti. Ali nije to jedini problem kroz koji ovaj klub prolazi.

Fudbalski  klub „Radnik 1928“ iz Prilužja važi za jedan od nastarijih sportskih kolektiva na ovim prostorima. Klubu sa bogatom istorijom i mnogo osvojenih trofeja preti totalno gašenje. Ističu da klub prolazi kroz najteži period od svog postojanja, a razlog tome jesu finansijska sredstva.

„Godinu i po dana se ne takmičimo. Nismo mogli da podnesemo to što nismo imali sredstva za plaćanje sudijskih taksi, niti sredstva za putovanja na utakmicama, za opremu, za rad sa mlađim kategorijama i sa seniorskom ekipom. Tako da sam ja 19.04.2018. godine bio prinuđen da registracije igrača odnesem u kancelariji za KiM u Beogradu i da se zahvalim gospodinu Marku Đuriću i Dušanu Kozarevu na tome što su nam pomogli da ugasimo klub“, rekao je Gradimir Bojković trener fudbalera iz Prilužja.

Gradimir Bojković trenerskim poslom bavi se isključivo da bi održao duh sporta kako među decom tako i seniorskom ekipom. Klub trenutno broji oko 50 članova podeljenuh po kategorijama koji od rekvizita za trening imaju svega 7 lopti. Za ovakvo stanje kluba Bojković optužuje privremeni organ opštine Vučitrn sa setištem u Prilužju preko koga i ide finansiranje.

„Gospodin predsednik Aca Mišić kaze da neće da finansira klub i da ga za to ne Interesuje ni klub ni ljudi u selu. Ostali smo na milost i nemilost, pisali smo projekte, molili smo al nista.Pisao sam zahtev još pre 20 dana da nam se igralište pokosi. U ovakvim uslovima pitanje je dal može uopte da se održi trening sa bilo kojim uzrastom a pogotovo ne sa decom. Sa druge strane imamo problema prostorijama kluba i sa svlačionicom gde nam se vraća kanalizacija, fekalije, širi se smrad, nema vode, nema struje i prepušteni smo sami sebi“, zaključio je Bojković.

Iako nam je najpre u telefonskom razgovoru predsednik privremenog organa opštine Vučitrn sa sedištem u Prilužju Aca Mišić rekao da se finansiranje kluba vrši namenskim sredstvima preko kancelarije za KiM, kasnije pošto je dogovoreno snimanje, Mišić nije odgovarao na naše pozive. Ostali smo uskraćeni za njegov komentar.