19:12

14.06.2019

19:12

14.06.2019

Milan Milićević, RTK2

U muzeju u Prištini danas je predstavljen projekat fudbalskog Nacionalnog stadiona koji će biti izgrađen u blizini prištinskog aerodroma. Promociji su pored Predsednika skupštine, ministra kulture omladine i sporta, predsednika Fudbalskog saveza Kosova prisustvovale i ostale brojne ličnosti iz sveta sporta.

Nacionalni stadion koji će biti uzgrađen u blizini prištinskog aerodroma imaće kapacitet od 30 000 mesta i sve propratne sadržaje, kao što su pomoćni tereni, hoteli, teretane i sve ono što je potrebno za nesmetano funkcionisanje nacionalnog tima.

Predsednik skupštine Kosova, Kadri Veselji je istakao da će izgradnja ovog stadiona biti najveći kapitalni projekat u istoriji Kosova.

"Kosovo će sasvim sigurno imati najlepši stadion na Balkanu, čija će izgradnja početi do kraja godine. Ovi momci zaslužuju najbolje uslove s obzirom na sve ono što su uradili u prethodnom periodu. Oni su najbolji primer. Kao  Majljinda Keljmendi, tako nas i reprezentativci čine ponosnima", rekao je Veselji.

Ministar Kulture, omladine i sporta Kujtim Gaši je iskoristio priliku da se zahvali Predsedniku Skupštine Veseljiju za sav trud i napor koji je uložio kako bi se počelo sa izgradnjom stadiona.

“Za nas je današnji dan poseban pošto konačno imamo priliku da predstavimo projekat i najavimo izgradnju nacionalnog stadiona. Bilo je puno poteškoća ali smo na kraju ipak uspeli.Veoma sam srećan što uskoro počinjemo sa radovima", kazao je ministar Gaši.

Zadovoljstvo zbog novog stadiona nije krio ni prvi čovek Fudbalskog saveza Kosova, Agim Ademi.

"Veoma sam srećan što će stadion biti izgrađen baš sada. Ne samo zbog naših igrača već i zbog navijača koji su izvanredni. U ovom momentu imamo stadion 'Fadilj Vokri' koji je kapaciteta 12 000 mesta. Dok je za naše utakmice putem internet prodaje bilo zainteresovano oko 100 000 ljudi. To dovoljno govori da naši igrači i čitav stručni štab rade odličan posao", zaključio je Ademi.

Stadion je delo turskog arhitekte Murata Talanioglua, a brojni reprezentativci su se putem video linka zahvalili obećavši  da će dati sve od sebe i na novom stadionu kao što to sada čine na terenu Fadilj Vokri u Prištini.