16:51

18.06.2019

16:51

18.06.2019

Bojan Tomić, RTK2

VI Međunarodni turnir u odbojci za devojčice, koji je od 21. do 23. juna trebalo da se održi na sportskim terenima u Donjoj Gušterici i u novoj hali u Lapljem Selu, definitivno je otkazan, a glavni razlog je nedostatak sredstava za njegovo održavanje.

Iz odbojkaškog kluba "Vidovdan" iz Gračanice ističu da je novac koji su dobili od Opštine Gračanica  nedovoljan za organizovanje turnira.

"Po nekoj našoj računici, za organizovanje Vidovdanskog turnira potrebno je između 2.000-2.500 evra. Imamo najavljene i ekipe iz Skoplja, Sofije, standarni su naši prijatelji koji uvek dođu iz Lebana, Vranja, Zvečana, Raške, tako da broj predviđenih ekipa za Vidovdanski turnir ne bi mogli da prihvatimo za tako mali budžet. Ove godine smo konkretno od Opštine Gračanica dobili podršku u iznosu od 1.000 eura. Ta sredstva su za aktivnosti kluba tokom cele godione. Organizaciju Vidovdanskog turnira nismo uspeli da sprovedemo u delo jer su ta sredstva mala, a ove godine nismo u mogućnosti  da privatno prikupimo potrebna sredstva. Zahvalio bih se opštini što je uspela da obezbedi 1.000 evra, ali su ta sredstva nedovoljna za naše celogodišnje aktivnosti. Što se tiče ostale institucionalne podrške, nismo naišli ni na nikakvo razumevanje ili bilo kakvu podršku", istakao je Ivan Šubarić direktor odbojkaškog kluba "Vidovdan".

Nadležni iz Opštine Gračanica ističu da su Odbojkaškom klubu "Vidovdan" obezbedili halu za trening i odigravanje utakmica, kao i da su tokom godine u nekoliko navrata obezbeđivali i prevoz klubu za utakmice na gostujućem terenu. O Vidovdanskom turniru kažu sledeće:

"Što se tiče opštine Gračanica, odbojkaškom klubu 'Vidovdan' je za organizovanje turnira pružena finansijska pomoć od 1.000 evra. Opština Gračanica svake godine izlazi u susret i obezbeđuje prevoz za učesnike turnira“, rekao je direktor odeljenja za omladinu i sport Novak Živić.

Iz Odbojkaškog kluba "Vidovdan" najavljuju da će njegovi čelnici  27. juna na godišnjoj skupštini  podneti ostavke jer se, kako ističu, osećaju  odgovornim zbog nemogućnosti održavanja ovogodišnjeg Vidovdanskog turnira.