18:07

21.06.2019

18:07

21.06.2019

Bojan Tomić, RTK2

U organizaciji Paraolimijskog komiteta Kosova i Udruženja roditelja dece sa invaliditetom, uz podršku misije OEBS-a i KFORA na Kosovu, u Akademiji za javnu bezbednost u Vučitrnu održane su mini olimijske igre. Otvaranju igara su prisustvovali i predstavnici Vlade Kosova.

Organizatori mini Paraolimpijade su ukazali na potrebu integrisanja osoba sa invaliditetom, što zahteva podršku čitave društvene zajednice.

“Ponosimo se onim što smo uradili proteklih godina. Uradili smo dosta, ali to nije dovoljno, jer omladina Kosova može mnogo više. Paraolimijski komitet ima mogućnosti da uradi mnogo više. Naša organizacija iz dana u dan napreduje u pružanju pomoći svojim članovima. Sada učestvujemo samo na takmičenjima na Kosovu, a nadam se da ćemo uskoro učestvovati i na međunarodnim takmičenjima”, rekla je Njomza Emini predsednik Paraolimijskog komiteta Kosova.

Predstavnici vlade su naglasili da će uvek pružati odgovarajuću podršku osobama sa posebnim potrebama i da će nastaviti da podržava njihove aktivnosti.

“Pozvao bih sve učesnike ovog takmičenja da pokažu najbolje, takmičarski i sportski duh. Oduševljava me njihova snaga, energija i motiv koji imaju. Uradili smo dobar posao u vezi sa osobama sa posebnim potrebama, posebno sa Zakonom o staranju o paraplegičarima na Kosovu, koji smatramo zajedničkmi uspehom, i dalje ćemo biti uz vas”, istakao je premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

“Premijer i ja smo danas ovde da vam pružimo podršku. Znamo da su pred vama veliki izazovi, rešavaćemo ih zajedno i imaćete našu podršku. Od vas očekujemo da uzmete učešće i na međunarodnim takmičenjima“, pozdravio je paraolimpijce predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji.

Mini Paraolimpijadu na Kosovu je podržao i OEBS, čiji su predstavnici deci sa posebnim potrebama uručili igračke i slatkiše.