21:28

28.06.2019

21:28

28.06.2019

B92

Grčki košarkaš Janis Adetokumbo predstavio je svoje nove patike i potvrdio da će nastupati za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Kini.

Janis Adetokumbo, najkorisniji je igrač NBA lige za sezonu 2018./19., posle sjajnih partija u dresu Milvoki Baksa sa kojima je igrao u finalu Istočne konferencije protiv Toronto Reptorsa.

Popularni "Greak Freak" u Atini je predstavio svoje nove patike koje je dizajnirao u saradnji sa kompanijom "Najki" i na tom predstavljanju rekao kako će sigurno igrati za Grčku na predstojećem Mundobasketu u Kini.

"Još uvek nisam razgovarao sa trenerom i ne znam koju ću poziciju igrati. Ne zanima me hoću li biti plejmejker ili centar, samo želim da igram. Ja sam košarkaš i učiniću sve što mogud a pomognem svom timu", poručio je aktuelni MVP.

Janis je već razgovarao sa nekim saigračima iz reprezentacije i kaže da su svi veoma uzbuđeni i da nestrpljivo čekaju početak takmičenja. Grčka će na Mundobasketu u Kini igrati u grupi F zajedno sa Brazilom, Novim Zelandom i Crnom Gorom.