20:20

29.06.2019

20:20

29.06.2019

Milan Milićević, RTK2

U organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba "Vidovdan" Gračanica – Gušterica , danas je u sportskoj hali u Lapljem selu održan 6. Međunarodni turnir u odbojci na kom je učestvovalo 6 ekipa u konkurenciji kadetkinja, pionirki  i seniorki.

Iako je zbog finansijskih problema sa kojima su se suočavali organizatori, pre nekih petnaestak dana saopšteno da ove godine turnira neće biti, zahvaljujući prijateljima ovog kluba 6. Međunarodni turnir za odbojkašice je na opšte zadovoljstvo ipak održan.

“Poteškoće su za nama. Turnir organizujemo uz pomoć naših sportskih prijatelja ekipa Janta Voleja iz Skoplja, našeg kluba pobratima , Radan iz Lebana i našeg novog pobratima ekipe Sokolica iz Zvečana. Večeras ćemo i zvanično potpisati povelju o bratimljenju dva kluba tako da je to još jedna lepa vest sa ovog turnira", istakao je, Vladan Trifić iz ŽOK Vidovdan.

ŽOK Vidovdan je na turniru nastupio sa tri ekipe, predstavnice ovog kluba ističu da su zadovoljne učešćem i da im je malo nedostajalo da dođu do najvišeg plasmana.

“Moglo je i bolje, iskreno, malo sam tužna što smo izgubile, a mogle smo i da pobedimo”, rekla je Katarina Petković iz kluba “Vidovdan”.

Ove godine na turniru je učestvovala ekipa “Janta volej” iz Skoplja koja je na kraju osvojila prvo mesto.

“Ja sam Marija Dimitrijevaska, treniram u klubu 'Janta volej' iz Skoplja. Pozvane smo na ovaj turnir i zadovoljna sam rezultatom”.

“Ja sam Ema Karevska, mnogo sam zadovoljna uslovima i gostoprimstvom. Stvarno mi se ovde dopada i druženje je odlično”.

 Velike zasluge za pomoć u organizaciji  turnira idu na račun Opštine Lebane koja je izdvojila određena finansijska sredstva. Njih je na turniru predstavljala ekipa “Radan”.

“Mi smo ove godione peti put  na turniru, bila bi velika šteta da se jedan ovakav turnir i tradicija prekinu. Naša Opština je pružila pomoć organizatoru koja se sastoji u sopstvenom plaćanju svih troškova, tako da domaćin nije imao prevelike izdatke. Jako mi je drago da smo ponovo ovde i to sa jednom podmlađenom ekipom koja će sa ovog turnira svakako da ponese puno dobrih utisaka”, rekao je Dragan Cvetković , trener ŽOK “Radan” iz Lebana.

Svakako da su na kraju rezultaiti bili u drugom planu, a nova prijateljstva i prelepa druženja na ovakvim turnirima vrede više od bilo koje medalje.