13:47

16.08.2019

13:47

16.08.2019

Bojan Tomić, RTK2

Ovogodišnji turnir u malom fudbalu u Gotovuši okupio je 16 ekipa koje u ovo mesto dolaze sa čitavog Kosova. Turnir će trajati do kraja avgusta, a organizatori poručuju da su za najbolje ekipe obezbedjene vredne robne i novčane nagrade.

Tradicionalni turnir “Noćna liga u malom fudbalu Gotovuša 2019” se ove godine odžava po 13. put. Za pobednika turnira, se pored ekipa iz Sirinićke župe takmiče i timovi iz drugih delova Kosova.

“Ove godine je učešće uzelo 16 ekipa. Pored ekipa koje dolaze sa teritorije opštine Štrpce na turniru učestvuju i četiri ekipe koje dolaze iz drugih mesta: to je ekipa koja dolazi iz okoline Prizrena-Planjane, zatim ekipa iz Kosovskog pomoravlja, ekipa Starog Gracka i ekipa iz Radeva. Mislim da sigurno 5-6 ekipa pretenduju da osvoje prvo mesto. Pobednika turnira očekuju vredne novčane i robne nagrade. Nagrade su obezbeđene i za drugo plasiranu i treće plasiranu ekipu, kao i nagrade za najboljeg igrača, najboljeg strelca i najboljeg golmana turnira. Iako je u samoj organizaciji bilo malih poteškoća ipak smo sve na vreme završili i turnir je počeo kako smo i planirali”, istakao je Stefan Staletovi jedan od organizatora turnira.

Prvog dana turnira svoj meč odigrali su i ekipe Donje Bitinje i Jažinca. Bolji su bili fudbaleri Donje Bitinje.

“Prva utakmica na ovom turniru i prva pobeda. Bila je fer i korekna utakmica. Prikazali smo dobri igru i zasluženo pobedili. Čestitao bih protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri, a što se moje ekipe tiče očekujem kao i uvek visok plasman na turniru”, rekao je Milan Lazarević iz ekipe Donje Bitinje.

“Bila je ovo teška utakmica za nas. Izgubili smo sa 3-0 na početku turnira, ali treba imati u obzir da nismo bili kompletni tako da u nastavku turnira očekujem da se naša ekipa kompletira i nadam se da ćemo pružati bolje partije”, istakao je Igor Stojković član ekipe Jažinca.

Noćna liga u malom fudbalu trajaće do 28. avgusta. Igra se na otvorenom terenu, a organizatori se nadaju dobrim vremenskim uslovima kako bi ovo takmičenje proteklo u najboljem redu.