09:16

27.08.2019

09:16

27.08.2019

N1, Srna

Sumit Nagal iz Indije poražen je od Rodžera Federera u prvom kolu US Opena 3:1. Nagal je kvalifikant koji je 190. na ATP listi, a prvi set je dobio 6:4. Zatim je Švajcarac dobio naredna tri 6:1, 6:2 i 6:4.

Nije delovalo da će Rodžer imati problema protiv indijskog tenisera jer je odmah napravio brejk ali ga nije potvrdio. Nagal je došao do dve vezane brejk lopte i kako je drugu iskoristio bilo je 2:1 za Federera. Švajcarac do kraja seta nije imao niti jednu brejk priliku pa je Nagal, inače 190. igrač na ATP listi iskoristio svoju brejk šansu u devetom gemu da povede 5:4. Potom je i potvrdio brejk i dobio prvi set 6:4.

To je izgleda malo naljutilo trećeg tensera sveta koji je odmah napravio dva brejka, došao do vođstva od 5:0. Federer je ipak imao problema u gemu u kom je servirao za set jer nije iskoristio šest set lopti, a Sumit Nagal je čak u dve situacije imao i brejk priliku.

Ista priča je bila i u trećem setu, uz dva brejka prednosti Rodžer je dobio taj deo meča 6:2, a Nagal nije ni prišao brejk lopti.

U četvrtom setu je Federer dobro krenuo, napravio brejk ali je Nagal uzvratio istom merom u četvrtom gemu pa je bilo 2:2. Ipak Federer je imao instant odgovor, uzeo je servis rivalu i zatim overio brejk za 4:2. U gemu u kom je Federer servirao za meč Nagal je uspeo da dođe do tri vezane brejk prilike, ali ih je sve propustio. Potom je Indijac imao još jednu brejk priliku koju je ponovo Federer spasao i zatim došao do set lopte. Nju je konačno iskoristio za 6:4 i pobedu u meču posle dva i po sata igre.

Federer u drugom kolu igra sa Damirom Džumhurom.