16:14

31.08.2019

16:14

31.08.2019

Darko Mirković, RTK2

Na prvom po redu turniru u basket tri na tri, koji se igra pod  nazivom "Koš za sreću", učestvovalo je ukupno 26 ekipa , što je po ocenama organizatora veoma dobar odziv. Promoter turnira bio je nekadašnji reprezentativac Srbije Vladimir Štimac, koji je organizatorima darivao sportsku opremu.

"Veoma smo zadovoljni turnirom, kako brojem ekipa, tako i prikazanim  basketom. Samim tim što ga po prvi put organizujemo broj prijavljenih ekipa je bio veoma veliki, a stigli smo i do polufinalnih susreta. Osim toga  imaćemo i takmičenje u brzom šutiranju trojki, a posebno raduje što je svake večeri utakmice pratilo  dosta publike", rekao je jedan od organizatora turnira Miloš Maksimović.

Nakon uvodnih utakmica po grupama, a kasnije i sistema eliminacije večeras će biti odigarne polufinalne utakmice, dok je finale zakazano za nedelju veče.

Prva polufinalna utakmica je večeras od 21 čas, između Dobrotina i Miloš Miki iz Cernice. Drugo polufinale je zakazano za 22 časa a snage će odmeriti domaćini T.Š. Kusce i ekipa Gračanice.

"Igrali smo dobro tokom čitavog turnira, u polufinalu nas očekuje težak posao jer igramo protiv veoma dobre ekipe iz Dobrotina. Ipak, nadam se najboljem", ističe Lazar Petrović iz ekipe iz Cernice.

"Nije bilo baš lako stići do polufinala, ali dobra smo ekipa i nadam se da možemo do finala. Igra se dobar basket i turnir je baš dobar i kvalitetan", napominje Stefan Sekulić iz Gračanice.

Organizator prvog po redu turnira u basketu je Omladinski savet mladih Kusca.