14:53

17.09.2019

14:53

17.09.2019

Bojan Tomić, RTK2

Košarkaši Sigala iz Prištine večeras započinju kvalifikacije za Ligu šampiona, a prva prepreka je ekipa Legije iz Varšave. Iz tabora kosovkog šampiona obećavaju  da će dati sve od sebe da dođu do prve pobede na startu nove sezone.

Na konferenciji za medije, održanoj u prostorijama kluba, trener domaćih košarkaša je istakao značaj večerašnjeg meča.

„Znate da je utakmica jako bitna, radi se o kvalitetnoj ekipi koja ima jako dobre igrače. Večeras ćemo dati sve od sebe kako bismo došli do pozitivnog epiloga. Svim igračima je izuzetno bitna prva pobeda, koja pruža psihološku stabilnost u ostalim mečevima", rekao je trener Sigala Bujar Ljoci. 

Slično razmišlaju i iskusni igrači Sigala, koji ističu da se do pobede može doći isklučivo disciplinovanom igrom i uz veliku podršku navijača.

„Radili smo dosta, kao kapiten uvek sam govorio da ćemo se do zadnje sekudne   boriti za pobedu. Znamo da igramo košarku to nam je tradicija. Prošle godine smo se našli u TOP 16  Fiba kupa, verujem da ćemo i večeras pokazati dobru igru", istakao je kapiten Sigala Edmond Azemi.

„Večeras će biti teška utakmica. Svakom protivniku koji dođe u Prištinu uvek je teško da zabeleži pobedu. Večeras očekujem veliki broj navijača, biće usijana atmosfera. Nismo favoriti, jer smo kasno počeli sa pripremama, ali ponavljam, igraćemo na svom terenu i daćemo svoj makimsum”, rekao je na kraju konferencije Dardan Beriša.

Košarkaški meč između Sigala i varšavske Legije počinjr večeras od 20 časova u sportkom centru u Prištini.