19:38

18.09.2019

19:38

18.09.2019

Milan Milićević, RTK2

U sportskoj hali u Lapljem Selu danas je održan humanitarni turnir u basketu tri na tri i stonom tenisu, a sav prihod od uplata biće prosleđen višečlanim porodicama sa Kosova. Turnir je organizovala  studentska organizacija iz Beograda „Svi za Kosmet“.

 Prvi ovakav turnir na Kosovu organizovan je u sportskoj hali u Lapljem Selu, a takmičenja su se održavala u basketu 3x3 i stonom tenisu. Po rečima Bratislava Bogdanovića, jednog od organizatora, sav novac biće prosleđen višečlanim porodicama koje žive na prostoru Kosova.

„Humanitarni turnir na kome se danas nalazimo organizuje studenstska organizacija iz Beograda „Svi za Kosmet“, koji već godinama rade i prikupljaju sredstva za mnogočlane porodice sa Kosova. Danas imamo turnire u basketu 3x3 i stonom tenisu. Imamo negde oko dvadesetak ekipa u basketu i oko šest takmičara u stonom tenisu. Sav novac biće prosleđen mnogočlanim porodicama na Kosovu, a još uvek nismo odlučili kome konkretno“, istakao je Bratislav Bogdanović.

Učesnici turnira su svojim nastupom želeli da daju svoj doprinos ovoj akciji, istakavši da rezultat nije u prvom planu.

„Ovo mesto živi za košarku, posebno je basket popularan. Spojili smo lepo i korisno, volimo basket i došli smo da pomognemo pre svega“, naglasio je jedan od učesnika, Miloš Todorović iz Gračanice.

Pored takmičenja u seniorskoj konkurenciji u prepodnevnim časovima svoju humanost su pokazali i oni nešto mlađi, koji su se nadmetali u kategoriji do 18. godina. Inače, u narednom periodu ovakli turniri biće organizovani i u drugim mestima širom Kosova.