09:37

19.09.2019

09:37

19.09.2019

KoSSev, Kljan Kosova

Malo je verovatno da će Crvena Zvezda igrati na Kosovu, a ako do toga dođe to će biti propust kosovskih organa bezbednosti, poručio je sekretar Fudbalskog saveza Kosova, Erol Saljihu (Eroll Salihu).

Žrebom za šesnaestinu finala Kupa Srbije određeno je da FK Crvena zvezda u gostima igra protiv FK Trepča iz Severne Mitrovice, u Zvečanu 25. septembra.

Kao i letos, Fudbalski savez Kosova već je uložio žalbu FIFA-i i UEFA-i.

„Malo je verovatno da će Crvena Zvezda igrati na Kosovu.Poslali smo žalbu FIFA-i i UEFA-i. Slučaj se razmatra i veoma je osetljiv“, tvrdi sekretar FSK, prenosi Kljan Kosova.

Saljihu dodaje da su o ovome takođe obavestili i Kosovsku policiju i carinu i da ukoliko Zvezdi bude bio dozvoljen ulazak na Kosovo da će to biti propust organa bezbednosti.

„Poslali smo informacije i zahtev Kosovskoj policiji i Carini Kosova da spreče njihov ulazak na Kosovo. Ukoliko budu ušli, to će biti propust organa bezbednosti“.

Podsećamo, UEFA je 2016. godine primila u svoju organizaciju Fudbalski savez Kosova kada je 28 članica glasalo „za“, a 24 „protiv“.

Fudbalski savez Srbije je u domaćim medijima verbalno oštro osudio ovu odluku UEFA, ali nije pokrenuo nikakav postupak pred Sportskim sudom u Lozani, na šta je imao pravo.

Trepča inače svoje mečeve igra na stadionu u Zvečanu pošto je, kako tvrde iz kluba, proterana sa svog terena u Severnoj Mitrovici.