11:32

09.10.2019

11:32

09.10.2019

RTK2, Radio Kontakt Plus

Utakmica 1/16 finala Kupa Srbije, između FK ”Trepča” i FK “Crvena zvezda” je zabranjena, na osnovu odluke Kosovske policije, potvrdio je za Kontakt Plus radio, direktor FK “Trepča” Bojan Jakšić.

"Po zahtevu FK “Trepča” od 7.oktobra 2019. za odigravanje fudbalske utakmice Trepča – Crvena zvezda, glavna direkcija Kosovske policije u Prištini, donela je danas odluku da ne dozvoli odigravanja ovog meča" rekao je Jakšić.

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se na prelazu Jarinje a kako prenosi B92 generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je privatnim automobilom predvodio delegaciju kluba do prelaza.

"Imamo zabranu ulaska na teritoriju Kosova, razlog ne znamo, zabranila je Vlada Kosova. Samo da napravimo konsultacije...", rekao je Terzić medijima.

Ranije danas, generalni sekretar fudbalskog saveza Kosova Erol Saljihu je za RTK2 potvrdio da kosovski savez ostaje pri ranijem stavu da neće dozvoliti odigravanje fudbalske utakmice Kupa Srbije između Trepče i Crvene Zvezde.

Utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između Trepče i Crvene Zvezde zakazana je za danas sa početkom u 14 časova u Zitkovcu.