19:45

13.10.2019

19:45

13.10.2019

Milan Milićević, RTK2

Fudbalska reprezentacija Kosova u ponedeljak u Prištini dočekuje selekciju Crne Gore u utakmici 6. kola A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Nakon pobede nad selekcijom Gibraltara u prijateljskom meču, fudbalsku reprezentaciju Kosova očekuje duel protiv selekicije Crne Gore u okviru 6. kola A grupe kvalifikacija za EP 2020. godine. Ove dve selekcije su se već odigrale jedan duel u Podgorici koji je završen bez pobednika.Crna Gora je izgubila sve šanse da se nađe na završnom turniru, dok bi eventualnom pobedom fudbaleri Bernarda Šalanda zadržali priliku da se plasiraju  na Šampionat Evrope. Ono što ne ide na ruku selekciji Kosova je pobeda njihovog direktnog konkurenta za drugo mesto, Češke nad Egleskom pre dva dana u Pragu. Situacija je takva da Englezi i Češi imaju po 12 bodova dok je Kosovo treće sa 8.

“Imamo veoma važnu utakmicu protiv Crne Gore, bez obzira na rezultat utakmice između  Češke i Engleske. Sada ne razmišljam o narednim utakmicama , već samo o utakmici  protiv Crne Gore koju moramo da dobijemo ako želimo da i dalje sanjamo. Posle toga ćemo videti. Ako ne uspemo kroz kvalifikacije , onda ćemo razmišljati o Ligi nacija, ali ne sada.” istakao je selektor Kosova Bernard Šaland.

Ono što može da raduje navijače i selektora jeste da se u tim posle povrede vratio jedan od najboljih fudbalera reprezentacije Miljot Rašica.

“Verujem da sam 100 odsto spreman. Odigrao sam prošlu utakmicu svih devedeset minuta i to je bio izuzetno težak meč u Frankfurtu. Nekoliko dana sam trenirao sam kako bi se oporavio i nadam se sutra najboljem” istakao je, Miljot Rašica

Utakmica  6. kola  A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine između selekcija Kosova i Crne Gore igra se u ponedeljak od 20:45 na stadionu „Fadilj Vokri“ u Prištini uz direktan prenos na RTK2.