16:55

18.01.2020

16:55

18.01.2020

Milan Milićević, RTK2

Posle pauze zbog Novogodišnjih i Božićnih praznika , škola fudbala “28. jun” iz Gračanice je ponovo počela sa radom. U balon sali na sportskom kompleksu “Dragan Džajić ” juče su održali i prvi trening.

Nakon jednomesečne pauze mališani škole fudbala “28. jun” su se ponovo našli na terenu,  kako bi počeli sa treninzima za nastavak sezone u kojoj ih očekuju novi izazovi. U prošloj godini su ostvareni zapaženi rezultati što će svakako biti dodatni motiv da se i u 2020. nastavi u istom ritmu.

“Uslovi su zaista sjajni, imamo grejanja u balonu tako da relativno dobro možemo da radimo.Napomenuo sam da imamo taj turnir u Beogradu. U skorije vreme vreme imamo i Novi Pazar, Smederevo.Videćemo da ispoštujemo što više turnira kako bismo našu decu izveli malo iz Gračanice da pre svega prošetaju, a nadamo se na će biti trofeja, ako ne kao prošle godine , može i upola manje, mi bismo bili zadovoljni, ” istakao je  Ljubomir Đekić , trener u školi fudbala “28. jun”

Polaznici škole fudbala su  u prošloj godini imali priliku da posete kamp Dejana Stankovića, kao i kamp španskog velikana Reala iz Madrida koji je održan u Nišu. Kao rezultat dobrog rada usledio je još jedan poziv na kamp za golmane u Ohridu gde je boravio jedanaestogodišnji Stefan Živić.

“Ovih nekoliko dana sam bio u kampu Braneta Radojčića  u Makedoniji, u Ohridu. Boravio sam tamo pet dana. Svakog dana sam imao različite trenere iz cele Srbije. Trenirali su me treneri golmana Vojvodine, Partizana, trener golmana reprezentacije Srbije. Naučili su me da budem dobar čovek i da napredujem u svojoj karijeri,” rekao je učesnik kampa Stefan Živić

Ono što je takođe u planu za naredno leto jeste održavanje drugog po redu turnira “Trofej Ognjena Koromana”, koji je prošle godine okupio rekordan broj ekipa , gde je bilo i gostiju iz Srbije. Valja napomenuti da su na tom takmičenju dečaci  škole fudbala 28. jun  zauzeli drugo mesto.